logo-moneyhabits-1

Implementeer MoneyHabits voor duurzame groei van je bedrijf.

Als ondernemer ben je veel liever bezig met je waarde creëren voor je klanten dan met de boekhouding, cijfers of het geld op je bankrekening. Het geld op de bank is niet je drijfveer, maar naarmate je bedrijf groeit des te lastiger wordt het voor je om grip te houden op die bankrekening. De omzet groeit en daarmee ook de risico’s.

 

 

Sturing en inzicht in je cijfers vanuit een nieuw perspectief

 

Vraag jij je ook weleens af waar de winst van je organisatie blijft? Je werkt hard en je accountant vertelt je (achteraf) dat je het goed hebt gedaan. De jaarrekening ziet er goed uit en er is winst gemaakt. Dat is mooi, maar waar is dat geld? Je ziet het niet terug op je bankrekening. 

Neem controle over je winst door gebruik te maken van 'Moneyhabits | Cash Management'

Stap 1: Ken je eigen gedrag rondom geld

In 3 eenvoudige stappen krijg jij meer controle over de resultaten van je organisatie. We beginnen bij stap 1. Kijk eerlijk en kritisch naar jezelf. Hieronder in het kort de 3 types die we onderscheiden. Deze zijn uitgebreider omschreven in de whitepaper

3stappen

De optimist

Type 1:De optimist; zelfverzekerd en tikkeltje overmoedig, dol op risico nemen.

3stappen

De tekort-denker

Type 2:De tekort-denker, onzeker en tikkeltje angstig, liever niet teveel risico.

3stappen

De gevoelsmens

Type 3:De ‘ik doe alles op gevoel en hoop dat het goed gaat’

Stap 2: Maak onderscheid in geldstromen

Feedback via je bankrekening. Dat kan eenvoudig door je bankrekening wat slimmer te gebruiken dan één grote pot waar alles in en uit gaat. Je kent vast nog wel een tante of grootouders die nog vroeger thuiskwamen met contant geld en dat in verschillende potjes verdeelden. Contant geld gebruiken we bijna niet meer, maar inmiddels kan je vrij gemakkelijk meerder bankrekeningen gebruiken als potjes.

Hoe je dit kan doen zijn talloze variaties op te bedenken. Waarom dit goed zo goed werkt behandelen we uitgebreid tijdens de workshop Moneyhabits | Cash Management. De belangrijkste en de eerste stap die je echt veel gaat opleveren is het splitsen van de ontvangsten rekening en de uitgaven rekening. 

Voor het splitsen van de ontvangsten moet je dus een extra bankrekening openen. Vervolgens is het van belang dat je bepaalt welke uitgaven rekeningen jij gaat openen. Het mooie is, zeker nu je weet welk geldtype je bent, dat het inrichten van deze structuur voor ieder type werkt. Het bepalen van de potjes die je gaat gebruiken kan wel per type verschillen.

Stap 3: Open de extra bankrekeningen

Wil je meer inzicht en informatie rondom deze 3 stappen? Download onze gratis whitepaper. Uiteraard ben je ook van harte welkom op één van onze workshops. Tijdens een workshop gaan we je helpen om deze implementatie succesvol te maken. 

 

Heb je specifieke vragen hierover? Ik sta voor je klaar!
Calender_1 Maak een telefonische afspraak met me en we gaan je helpen. 

A4_Brochure_CashManagement

Over ons

MoneyHabits staat voor helderheid en structuur in financiën. De diensten van MoneyHabits zijn erop gericht dat jij, als eigenaar van je bedrijf, direct en snel beslissingen kan nemen met de zekerheid van een financieel fundament. Sturen op cijfers gericht op de toekomst. Waar de boekhouding stopt, gaan wij verder. De juiste beslissingen op het juiste moment.